Bjørn Kassøe Andersen
Bjørn Kassøe Andersen

Bjørn Kassøe Andersen

Bjørn Kassøe Andersen er stifter og ejer af Direction Group. Han er en erfaren og kreativ kommunikationsstrateg og tilbyder rådgivning og ledertræning i kommunikation.

Han skaber værdi ved at hjælpe kunder med at igangsætte essentielle forandringer der aktiverer lederskab, vækst og udvikling ud fra en integral forståelsesramme. Han mestrer storytelling, interagerer ubesværet med mennesker af vidt forskellige verdensopfattelser, og han har dyb forståelse af lokale og globale medier, public relations samt personlig og kollektiv udvikling.

Bjørn medvirkede i 2012 til etableringen af Rådet for Digital Sikkerhed hvor han nu har ansvar for kommunikation og sekretariat. I 2008 var han aktivt involveret i etableringen af det uafhængige Rådet for Større IT-Sikkerhed hvor han var kommunikationchef. Før dette var han kommunikationsrådgiver for Rådet for IT-sikkerhed under Vidensskabsministeriet.

Inden for cleantech-området har han siden 2008 været strategisk kommunikationsrådgiver for Solum Gruppen der har udviklet den globalt set unikke Aikan teknologi. Han har også været kommunikationsrådgiver for Ikast-Brande Kommune i et prisvindende byfornyelsesprojekt i hans hjemby, Nørre Snede. 

Tidligere har Bjørn som fri agent og seniorrådgiver for Sigma (se reference) arbejdet på internationale opgaver for virksomheder som Lego (global lancering af Lego Mindstorms) og Oticon (global lancering af verdens første digitale høreapparat).

Han var 2002-2008 kommunikationsrådgiver for IBI-koncernen, der i 2007 blev del af Sjælsø, og han har udført opgaver for Dansk Industri.

I 1990’erne var han erhvervsjournalist, først på Ugebrevet Mandag Morgen og tænketanken Strategisk Forum, siden på Dagbladet Børsen, hvor han rapporterede om internettets eksplosive udvikling.

Hele sit voksne liv har Bjørn været interesseret i personlig og kollektiv udvikling, spirituel vækst og meditation. Blandt hans inspirationskilder er spiral dynamics-teorierne, integral tænking og teori udviklet af den amerikanske filosof Ken Wilber og andre, Peter Senge og  C. Otto Scharmer fra MIT Leadership Center samt Jes Bertelsen og forskellige andre spirituelle lærere. Han er tilknyttet Vækstcenteret i Nørre Snede.

Sammen med sin kone har han bygget et hus efter bæredygtige principper i Nørre Snede i Midtjylland, hvor de i år 2000 var initiativtagere til det CO2-neutrale boligområde Skovdalen, nu også hjemsted for Direction Group.


Sprog: Dansk, engelsk (flydende), spansk og tysk (arbejdssprog).

Akademisk uddannelse: Religionshistorie, Københavns Universitet.

Anden træning: Integral Leadership Coaching Mastermind Program med Brett Thomas, ORSC coach hos Center for Right Relationship, Spiral Dynamics Integral med Don E. Beck, nonviolent communication med Marshall Rosenberg.


Fastnet: +45. 75 77 03 30
Mobil: +45. 42 44 03 30
Epost: kassoe[at]direction.dk
Mere kontaktinfo

Linkedin profil
Facebook profil
Twitter 

Inspirations-nøgleord: Integral ledelse, systemisk tænkning, den lærende organisation, appreciative inquiry, spiral dynamics, kollektiv intelligens, velstand, menneskehedens overlevelse, nærvær, empati og personligt ansvar, personlig udvikling, forenkling, meditation, social og spirituel intelligens.